Butlletí d'informació sindical

Butlletí UGT de Catalunya - n.167

 

Núm. 167 - dijous, 24 d'abril de 2014 

Primer de Maig contra la pobresa laboral i social

El Primer de Maig tornarem a sortir al carrer per reivindicar els nostres drets, aquest cop sota el lema "Contra la pobresa laboral i social: + ocupació, + convenis, + salaris". S'han convocat manifestacions a tot el país:

Barcelona: 12h, Plaça Urquinaona / Ronda Sant Pere.
Girona: 12h, Plaça Independència.
Tarragona: 10.30h Homenatge a Pablo Iglesias, Camp de Mart. 11.30h concentració a l'Estàtua dels Despullats.
Lleida: 10h, als Camps Elisis ofrena floral al monòlit de Pablo Iglesias, i homenatge als jubilats de l'any i als afiliats que fa 25 anys que estan al sindicat. A les 12h, manifestació des de la Plaça del Treball.
Tortosa: 12h, manifestació des de la Plaça del carrilet.


Josep M. Àlvarez al moment de recollir el guardó

 

La UGT de Catalunya rep la Creu de Sant Jordi

El nostre sindicat va rebre dimarts la Creu de Sant Jordi, un dels màxims reconeixements de la Generalitat de Catalunya a ciutadans i entitats que han destacat en la construcció del país, principalment en l'àmbit cívic i cultural. La Generalitat fa "un reconeixement a la tradició històrica d'aquest sindicat, fundat el 1888 a Barcelona, a nivell estatal, per Pablo Iglesias a partir de la iniciativa del Centre Obrer de Mataró. I també per la renovació que ha dut a terme al nostre país. La lluita pels drets laborals i socials dels treballadors i el compromís de la UGT per una societat més justa i solidària es vinculen al seu paper en la construcció nacional de Catalunya".


La portaveu de l'Avalot amb el regidor de Joventut

L'Avalot demana tarifes reduïdes al transport públic i al 'Bicing' per als joves aturats

L'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya ha presentat a l'Ajuntament de Barcelona dues propostes de tarifa reduïda del transport públic i del 'Bicing' per als joves a l'atur que busquen feina, davant una situació d'atur juvenil de gairebé el 50% i pels preus abusius del transport a Barcelona i l'àrea metropolitana. Per fer l'entrega de la proposta, un grup de joves de l'Avalot s'ha traslladat en bicicleta fins a l'Ajuntament, on han estat rebuts pel regidor d'Adolescència i Joventut, Raimond Blasi. [més]


Continua la mediació de la vaga del metall de Barcelona

Aquest matí s'ha celebrat la reunió de mediació de la vaga general convocada per la UGT i CCOO al sector del metall de la província de Barcelona per als dies 29 d'abril i 6 de maig. Els sindicats ens hem ratificat en els motius de convocatòria de la vaga (la defensa del conveni col·lectiu i el cobrament dels endarreriments salarials), mentre que la patronal segueix dient que està oberta a negociar, però sense fer propostes de cap tipus. Després d'un recés, la patronal ha comunicat que aquesta tarda han convocat una Junta de Govern extraordinària per tractar el tema de la vaga, de manera que el mediador ha proposat deixar oberta la mediació fins demà divendres a les 12 hores. Ambdues parts hem acceptat com un intent més d'apropar postures que solucionin el conflicte.


Clica a sobre de la imatge per veure el reportatge

Dos anys de reforma laboral

Ja podeu veure el programa sindical de la UGT de Catalunya al Canal 33 del passat diumenge, sobre la situació del mercat de treball i la negociació col·lectiva dos anys després de l'entrada en vigor de la reforma laboral. Al vídeo s'explica la situació de diferents sectors, com el de la indústria del metall, el comerç i l'hostaleria, el transport per carretera i el lleure educatiu, i com ha afectat el col·lectiu jove.


lng


Aquesta setmana el secretari general de la UGT de Catalunya fa una crida a la participació en les mobilitzacions del Primer de Maig.


[Clica per llegir "Primer de Maig contra la pobresa laboral i social"]


lng


- La UGT de Catalunya denuncia McDonald's davant la Inspecció de Treball per vulneració de la llibertat sindical. [més]

- La UGT de Catalunya guanya per majoria absoluta les eleccions sindicals a Aguas de Levante (Agbar)[més]


- La UGT denuncia Ambulàncies MASL per persecució sindical. [més]

- La UGT exigeix a La Roca Village que compleixi l'acord de condicions laborals i socials per obrir diumenges i festius. [més]


Agenda Sindical

Divendres, 25 d'abril, 10.30 hores. Concentració de la Unió de Jubilats i Pensionistes. [més]

Dissabte, 26 d'abril, a les 10 hores. El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, participa a la tertúlia del programa "El suplement" de Catalunya Ràdio. 

Dilluns, 28 d'abril. 
Dia Internacional de la Salut i Seguretat en el Treball. [més]

Dilluns, 28 d'abril, a les 20.30 hores. 
Entrevista al secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, al programa "Economia i empresa" de Catalunya Informació.

Dimecres, 30 d'abril, a les 9 hores. 
Entrevista al secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, al programa "L'entrevista" de La Xarxa Ràdio.


Para leer las noticias en castellano clica aquí.

 
UmM70$+p_Mg\oe1h5Dx;Wp|;cIyxaQIs;=RTt\;c9#;xzLPa,kDW&K/&WYRLp5G\!tyvVnp9d@Vd26928diyhDFyazor;5T5QEHdFJCb\,HzSp,YnI($87j&Y

Aquest correu i qualsevol fitxer adjunt que hi figuri, contenen informació confidencial que van dirigits única i exclusivament al seu destinatari. Li recordem que les seves dades han estat incorporades en el nostre fitxer, titularitat de Secció Sindical UGT-Autopistes abertis de Catalunya, amb domicili a Av. Segona del Parc Logístic 11-13, 08040 Barcelona, per realitzar totes les necessàries pel manteniment de la nostra funció informativa. L'informem del seu dret d'accés, oposició, rectificació i cancel·lació de les seves dades personals (LOPD 15/1999). Pot fer-ho enviant un correu a comunica@ugtabertis.com o bé escrivint a l'adreça abans esmentada.

Si teniu qualsevol dubte, pregunta o aportació ho podeu fer a la Secretaria de Comunciació de la Secció Sindical UGT-Autopistes abertis de Catalunya, que és l'encarregada de distribuïr aquest butlletí: comunica@ugtabertis.com