Informe Trimestral 4 / 2016


Conveni i irresponsabilitats

ouEl quart i darrer  informe trimestral de 2016 està marcat per l’inici de la negociació del Conveni. Des de la UGT fa temps que definim la prioritat absoluta de seguir treballant també en aquest àmbit pel manteniment de l’ocupació, alhora que per la millora de les actuals condicions de treball i el poder adquisitiu. Prèviament a la negociació del Conveni hem defensat sempre el manteniment de la clàusula d’ocupació (DT5) mentre durin aquestes. La irresponsabilitat dels actors principals amb un guió “de pacotilla”  fa que la clàusula pugui decaure el proper 31 de desembre i que ens trobem tots plegats en un escenari diferent a partir de l’1 de gener de 2017, que haurem d’encarar amb majors dificultats negociadores.

Estem a punt, malgrat tot.

[ver en Castellano]


Propostes UGT per una Plataforma de Conveni

UGT ha presentat les seves propostes de negociació pel proper Conveni Col·lectiu. Aquestes propostes sorgeixen de les aportacions dels afiliats/des i treballadors/es de tota la UNaAE. Així mateix es defineixen els nostres eixos principals en la negociació: manteniment de l’ocupació, millora de les condicions de treball i millora de les retribucions.  >> Nota Inf. 6/oct

Carta al Conseller Rull pel Grup de Peatges

Per tractar de les nostres condicions de treball i l’ocupació al sector d’autopistes. >> Nota Inf. 18/nov

Comitè Europeu abertis

Reunió ordinària del Comitè Europeu del grup abertis (CEU), on UGT hi aporta 3 representants, que s’ha de reconstituir adaptant-se a la nova composició d’empreses i països europeus del grup. >> 22/nov

Comitè de Seguretat i Salut Interempreses i Avaluació de Riscos Psicosocials ACESA i AUCAT

L’estudi presentat per UGT sobre càrregues i transport d’aquestes propicia que en algunes Gerències es començin a implantar motxilles i carros per el transport de cofres. >> 30/nov

Finalitzada l’avaluació de riscos psicosocials d’ACESA, on participa UGT i on s’acorda aplicar mesures correctores. En breu es finalitzarà l’avaluació d’AUCAT. >> nov. i des.

Reunió del Pla de Pensions

La rendibilitat del PPPC el 2016 fou del 1,66%. S’explica que l’actual model d’inversió està esgotat i que es convocarà nova reunió el proper 25 de gener per debatre sobre propostes per modificar-lo. >> 14/des

Ampliació Permís Paternitat

S’amplia el permís a partir de gener de 2017 de les dues actuals a les quatre setmanes. >> Nota Inf. 31/des

Negociacions del II Conveni

En les quatre reunions de negociació, des de la UGT hem treballat des de la nostra posició (som 3 de 13 representants) per al manteniment de la DT5 (d’ocupació i no externalització), mentre duressin les negociacions i abans que aquesta perdés la vigència el 31 de desembre, com a objectiu previ i prioritari. Hem trobat a faltar més contundència i més empenta de la majoria de la part social a l’hora de lluitar aquesta clàusula cabdal.

Des de la UGT no varem compartir l’estrategia unilateral de Comissions (3ª reunió) d’entregar una plataforma retallada per una negociació curta, abans, fins i tot, d’iniciar les negociacions. Davant aquest escenari a UGT vàrem decidir entregar la nostra plataforma al complet.

A la última reunió (4ª) s’ha materialitzat el fracàs i la irresponsabilitat de l’Empresa de pretendre deixar decaure aquesta clàusula. A partir de l’1 de gener encararem la negociació en un context diferent on la part social haurà de pressionar per aconseguir de nou una protecció eficaç de l’ocupació. ➔ Notes Inf. 28/oct, 25/nov, 16/des i 31/des

Nomenaments al Sindicat

A l’organigrama de la UGT Confederal, com a membre de l’Executiva del Sindicato sectorial de Carreteras y Urbanos de la FeSMC, s’hi ha incorporat el nostre company Daniel Sancha Sánchez. Destaca entre les seves noves funcions la de ser el responsable del subsector d’Autopistes a nivell estatal. Així doncs participarem en primera persona en les interlocucions de la UGT amb tots els implicats en la renovació del model concessional a l’Estat.

El secretari general de la nostra Secció Sindical, en Joan Anton Pérez Limacher, ha estat escollit també com a secretari general de la FeSMC a la UGT de l’Anoia, Alt Penedès i Garraf. >> Notícia 21/des i 8/nov, respectivament