Aturada de País #3O


Concentració #2O a PLZFLa UGT de Catalunya, com a integrant de la Taula per la Democràcia, una plataforma unitària que aplega sindicats, associacions empresarials, entitats i organitzacions de la societat civil catalana, condemna enèrgicament la violència exercida per part de les forces de seguretat de l’Estat per impedir les votacions a Catalunya, i ha convocat per demà 3 d’octubre una aturada de país, acompanyades de les concentracions als centres de treball d’avui 2 d’octubre a les 12h.

Donat que les reivindicacions no són de caire laboral, sinó social, la UGT de Catalunya no ha convocat una vaga general i insta a cada centre de treball a arribar a acords entre treballadors i empresaris per tal de realitzar de manera consensuada aquesta aturada de país i demana el màxim respecte per a qualsevol decisió individual.

Us adjuntem el darrer comunicat de la Taula per la Democràcia i la nota emesa per el nostre sindicat i el vídeo explicatiu.

La Secció Sindical d’UGT fa seu el rebuig sense pal·liatius a les situacions de violència viscudes ahir a Catalunya per impedir el referèndum de l’1 d’octubre i ha assistit avui a les 12h a la concentració  al Parc Logístic de la Zona Franca.

Des de la Secció Sindical d’UGT s’ha traslladat a l’Empresa, avui mateix, aquesta situació, esperant consensuar un acord de mobilització en el sentit acordat per la Taula per la Democràcia. Malauradament l’Empresa ha manifestat que no s’adheria al tancament patronal i que tractaria qualsevol falta voluntària com es fa habitualment en un dia de vaga, descomptant el dia de treball del salari.

Des d’UGT hem insistit a l’Empresa en acordar almenys un sistema per tal que tot aquell que així ho manifestés tingués la possibilitat de participar en les mobilitzacions i aturades, recuperant, en tot cas, posteriorment, el temps de treball. Restem a l’espera de la resposta de l’Empresa i ens posem a la vostra disposició.

Des d’UGT sortirem també al carrer i donarem una resposta pacífica, contundent i democràtica.