El Grup de Peatges acorda una resolució per a la tarificació de les Vies d’Altes Prestacions


Reunió del SIVAP del 31 de juliol

El Grup de Treball per a la reordenació i homogeneïtzació dels peatges a Catalunya, del que UGT forma part des del seu origen, ha presentat un sistema de tarificació per a autovies i autopistes basat en el principi del pagament per ús. La resolució conté aspectes concrets dirigits al manteniment de l’ocupació en el sector de les autopistes, que integren les nostres aportacions.

Ver en castellano

En el dia d’ahir, a la seu de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, el Conseller Damià Calvet ha presidit l’acte de presentació de la resolució assolida por consens en el si del, col·loquialment denominat, Grup de Peatges; resolució que inclou alguns aspectes íntimament lligats amb els llocs de treball i les expectatives que els actuals treballadors i treballadores d’autopistes tenen respecte el seu futur.

Aquest consens representa un primer pas en el necessari i ampli debat que, entorn a les infraestructures i la seva viabilitat econòmica, social i ambiental, reclama UGT; a més permet donar visibilitat a reptes de gran magnitud, dels quals destaquem la mobilitat obligada de milions de treballadores i treballadores, les mancances del servei de transport públic, la descarbonització del transport… i també els llocs de treball lligats a l’activitat d’autopistes.

A continuació, transcrivim el contingut de la resolució en allò relatiu a l’ocupació. Podeu accedir al contingut complet de la resolució a la web (enllaç).

Comprometidos contigo, comprometidos con tu empleo

Nota Informativa en PDF: Resolució del SIVAP
Notícia a la web de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat
Resolució íntegra del SIVAP